Over mij

Hallo! Ik ben Karen Koopmans, eigenaar van Hondenschool Jimmie. 

Sinds 2008 ben ik volledig gediplomeerd als Gevorderd Kynologisch Instructeur en ben ik begonnen met mijn eigen hondenschool. Hier een lijst van mijn opleidingen en diploma's.

Thuis leef ik samen met mijn grote vriend Herman, de negenjarige Rottweiler en mijn katten Loekie, Rafiki & Zorro. De laatste drie zijn superlieve Ragdolls die af en toe een nestje kittens krijgen onder de stamboomnaam De Flettekat.

Wat ik met Hondenschool Jimmie voor ogen heb is een plek waar mensen op een leuke manier met hun hond omgaan. Ik ben niet van het type 'drill-instructor', want zowel de honden als de hondeneigenaren moeten met plezier naar de hondenschool gaan. Aan de andere kant wil dat niet zeggen dat alles mag en er niets geleerd wordt. Ik heb een duidelijk idee over hoe je met je hond omgaat en hem iets leert. Door samen te werken aan een goede band zal je hond met plezier met jou bezig zijn en dus ook luisteren.

Naast een prettige sfeer wilt u ook zeker weten dat wij u daadwerkelijk kunnen helpen met de opvoeding van uw hond, vandaar het grote aantal cursussen en bijscholingen dat ik gevolgd heb en altijd zal blijven volgen. Niets is gemakkelijker dan verkondigen wat mensen tien of twintig jaar geleden hebben geschreven. Zoals je zelf misschien al gemerkt hebt is er nogal wat verandering gaande in hondenopvoeding. Dat trainen beloningsgericht moet zijn en dat slipkettingen en dergelijke meer kwaad dan goed doen, dat zou inmiddels iedereen wel moeten weten. Ik wil je leren op een respectvolle manier met je hond om te gaan, zonder gebruik te maken van stemverheffen of rukken aan de lijn. Zolang oefeningen op een leuke manier aangeleerd worden, zal de hond het prettig vinden om met je aan de slag te gaan. Bovendien zal je merken dat als je rustig met je hond omgaat, deze hieraan een voorbeeld zal nemen.
 

Vanwege een flinke dosis eigenwijsheid en sterke idealen heeft het even geduurd voordat ik een werkplek gevonden had die goed bij mij past. Er waren een HBO-opleiding Journalistiek, een frustrerende baan in de ambtenarij en een hoop vrijwilligerswerk in de dierenwereld voor nodig om te beseffen dat het hart toch écht bij de dieren ligt. Buiten het runnen van de hondenschool werk ik als paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle, waar de nadruk ligt op het welzijn van de kat (en eigenaar!).

Nu je iets meer van me weet hoop ik dat je zin hebt om bij Hondenschool Jimmie te komen trainen!

 

© Jimmie Zwolle

Hondenschool - Gedragstherapie

 

 

© Hondenschool Jimmie