Cursussen

Goede lessen in een ontspannen sfeer tegen een redelijke prijs, dat is het uitgangspunt. Behalve een gewone halsband of borsttuig, een riem en beloningsbrokjes hebt u niets nodig. Trainingsmaterialen waarbij een hond pijn toegediend krijgt zijn absoluut verboden. Tijdens de lessen leert u het gedrag van uw hond begrijpen en een goede band op te bouwen. Er wordt niet getraind met een clicker, omdat onze ervaring is dat veel hondeneigenaren het maar een onding vinden en de clicker thuis niet consequent gebruiken. Daarom werken we met brokjes en een stembeloning.

Hondenschool Jimmie biedt verschillende cursussen, dus voor iedere hond en iedere baas zit er wel iets leuks tussen!

Puppycursus
Of u nu veel ervaring hebt met honden of helemaal geen, het opvoeden van een pup blijft een hele klus. Een klus waar Hondenschool Jimmie u graag bij helpt. De cursus bevat een theoriegedeelte waarin uitgelegd wordt waarom uw pup bepaald gedrag vertoond en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de opvoedzaken waar u buiten dat ene lesuurtje per week tegenaan loopt, bijvoorbeeld bijtgedrag en omgang met andere honden. Elke les bespreken we hoe het de afgelopen week gegaan is met uw pup en krijgt u antwoord op uw vragen. Oefeningen die aangeleerd worden zijn bijvoorbeeld aandacht hebben, zitten, spelen en hierkomen.

Deze cursus bestaat uit tien lessen inclusief een examen. De eerste les is een theorieles, waarbij de hond natuurlijk gewoon mee komt. Er wordt getraind in kleine groepen van zes tot acht combinaties.

Kosten: 125,- euro

Basiscursus
De basiscursus gaat verder waar u na het volgen van de puppycursus gebleven bent. De oefeningen worden verder uitgebouwd en geperfectioneerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze cursus te volgen als u geen puppycursus gedaan heeft. Tijdens de basiscursus leren we de hond oefeningen die in het dagelijks leven erg handig zijn. Enkele oefeningen die aan bod komen zijn af, plat, wacht en wandelen zonder trekken.

Deze cursus bestaat uit tien lessen inclusief een examen. Er wordt getraind in groepen van maximaal acht combinaties.

Kosten: 115,- euro

Combi-cursus I, II, III en IV
Na de basiscursus zijn er verschillende opties waarvan de combicursus een hele leuke mogelijkheid is vanwege het afwisselende karakter. De honden zijn vaak nog jong en puur gehoorzaamheidsoefeningen is dan een hele opgave voor ze. Tijdens deze cursus maken we een leuke mix van apporteren, speuren, behendigheid en gehoorzaamheidsoefeningen. Hierdoor blijft uw hond (en de baas ook!) gemotiveerd om samen actief bezig te zijn; de band versterkt en eerder aangeleerde oefeningen worden uitgebreid. Doordat u uw hond steeds beter onder controle krijgt, zullen meer oefeningen niet aangelijnd uitgevoerd worden.

Elke cursus bestaat uit tien lessen. Er wordt getraind in groepen van maximaal acht combinaties.

Kosten: 115,- euro

Speuren
Speuren is je hond het heft in handen geven. Moeilijk voor de eigenaar, maar geweldig voor de hond. Eindelijk z'n neus achterna! Alle honden kunnen speuren en de meeste doen het met veel plezier. Speuren doen we in groepen van vier of tijdens privé-les met één of twee honden tegelijk.

Kosten:

Groepsles 67,50 euro per vijf lessen van een uur

Privé-les 25,- euro per half uur speuren met één hond

                35,- euro per half uur met twee honden (17,50 euro per hond)

 

Privéles
Er zijn situaties denkbaar waarin privé-les (in de eerste instantie) de beste optie is, bijvoorbeeld wanneer u en de hond wat extra aandacht nodig hebben. Of wanneer u zelf niet kunt op de reguliere lestijden. In dat geval is het mogelijk om één op één les te krijgen.

Privé-les aan huis: 25,00 euro per half uur (Zwolle en directe omgeving)

 

 

© Jimmie Zwolle

Hondenschool - Gedragstherapie

© Hondenschool Jimmie