Gedragstherapie kat

Is iedereen net een beetje gewend aan het bestaan van gedragstherapie voor honden, blijkt er ook gedragstherapie voor katten te bestaan!! Het moet niet gekker worden zou je haast denken.

Gedragsproblemen bij katten zijn vaak minder zichtbaar voor de buitenwereld omdat ze zich meestal binnenshuis afspelen. Toch zijn er best een aantal katten (en eigenaren) die een helpende hand kunnen gebruiken. De problemen variëren van onzindelijkheid, agressie, sloopgedrag tot problemen tussen katten onderling. En dit zijn slechts een aantal voorbeelden, natuurlijk is er meer te verzinnen!

Als u het gedrag van uw kat als vervelend ervaart en dit graag samen op wil lossen, neem dan zeker contact op. Wanneer wij u komen helpen om het probleemgedrag van uw kat, dan staat bij ons het dierenwelzijn voorop. Wij kijken niet alleen of het probleem opgelost is, wij kijken ook of uw kat zich prettig voelt bij deze oplossing. Bovendien gaan we de oorzaak van het probleem oplossen en niet alleen de symptomen bestrijden.

Praktijkvoorbeeld: Uw kater vecht regelmatig met de kat van de overburen. De kat van de overburen moet hierdoor vaak bij de dierenarts behandeld worden. U bent het zat en besluit uw kater huisarrest te geven, hij mag niet meer naar buiten! Na twee dagen begint het echter akelig te ruiken in huis: uw kat heeft besloten zijn onvrede te uiten door in huis te plassen...

Hoe kan dit? Het ene probleem is opgelost, maar er komt een ander voor in de plaats. Uw kat is het er duidelijk niet mee eens dat hij niet meer naar buiten mag, maar zal hij u ervan proberen te doordringen door opzettelijk in huis plassen? Waarschijnlijk niet, aannemelijker is dat hij zich niet op zijn gemak voelt, stress ervaart en hierdoor plasproblemen krijgt. We zullen dus een oplossing moeten verzinnen die zowel het vechten met de buurkat oplost als de onzindelijkheid voorkomt!

Wij zullen voor het oplossen van het probleem nooit gebruik maken van correctiemiddelen die werken met stroom of andere kat-onvriendelijke middelen die gebaseerd zijn op schrik of pijn.

Wanneer u een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met Karen via De Kattenkliniek van Zwolle op 038-202 24 62. Karen werkt daar op dinsdag en woensdag van 08:30-14:00 uur en op donderdagmiddag van 14:00-19:00 uur.

© Hondenschool Jimmie